نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
گمرک جمهوری اسلامی ایران طی گزارشی، آمار تجارت خارجی پنج ماهه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد که براساس آن چین بزرگترین مقصد کالاهای صادراتی ایران در این بازه زمانی است.
به گزارش بازار، از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه، میزان صادرات قطعی کالاهای غیر نفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۶۰ هزار و ۵۱۲ تن و به ارزش ۲۱ هزار و ۹۳۳ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۷.۲۷ درصدی در وزن و افزایش ۱۰ درصدی در ارزش دلاری را نشان میدهد.
مهمترین شرکای صادراتی کداماند؟
براساس این گزارش، طی پنج ماهه نخست امسال، بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد چین با رقمی بالغ بر پنج هزار و ۹۲۹ میلیون دلار و سهمی ۲۷.۰۳ درصدی از کل ارزش صادرت گمرکی ایران به کشورهای خارجی دارد.
همچنین، پس از چین، عراق با چهار هزار و ۵۷۹ میلیون دلار و سهم ۲۰.۸۸ درصدی، امارات متحده عربی با دو هزار و ۹۲۵ میلیون دلار و سهم ۱۳.۳۴ درصدی، ترکیه با دو میلیون و ۱۳۲ میلیون دلار و سهم ۹.۷۲ درصدی و در نهایت افغانستان با ۸۹۳ میلیون دلار و سهم ۴.۰۷ درصدی از ارزش کل صادرات ایران به کشورهای خارجی در جایگاه دوم تا پنجم قرار گرفتهاند.
گفتنی است؛ طی پنج ماهه نخست سال جاری، میزان ترانزیت خارجی کشور به وزن ۹ هزار و ۶۱۰ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۲.۸۶ درصد، رشد داشته است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: در ۲۰ سال اخیر دمای کشور ۳.۵ درجه افزایش یافته و هر یک درجه افزایش، نیاز به ۱۷۰۰ مگاوات برق اضافی دارد.
در شرایطی که تورم نقطهبهنقطه بار دیگر به مرز ۴۰ درصد رسیده و نرخ تورم تولیدکننده نیز روند صعودی دارد، تصمیمگیری مالی برای خانوارها و سرمایهگذاران، دشوارتر از همیشه شده است.
اگرچه طی هفته های اخیر به دلیل مسائل سیاسی و اتفاقات بین المللی قیمتها در بازار طلا و ارز نوسانی با شیب رو به بالا همراه بود ولی اکنون سیگنال مذاکره موجب شده تا قیمت ها کاهشی شود.
شاهین شایان آرانی کارشناس اقتصادی می گوید در پشتپرده، لابیهای مختلف فعالند که مانع از اجرای سیاستهای درست میشوند و این مراکز قدرت و نفوذ اقتصادی باید کنار گذاشته شوند.
Δ