نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
دی پارسال بود که همه فعالان اقتصادی موظف شدند در سامانه مودیان مالیاتی صورتحساب الکترونیکی صادر کنند. راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی یکی از مهمترین گامها در راستای تحقق عدالت مالیاتی بوده است.
آقای همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص اهمیت سامانههای الکترونیکی در حوزه مالیات و اجرای کامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، اظهار کرده بود: با تکمیل و ارتقای فرآیند سامانههای الکترونیکی در حوزه مالیاتی بسیاری از مسائل موجود در این حوزه قابل حل خواهد بود.
وزیر اقتصاد تاکید کرده بود: رضایت ارباب رجوع بسیار مهم بوده و باید اعتماد را به آنها را بازگردانیم. دولت قصد ندارد مالیات ناحق بگیرد و به دنبال آن هستیم تا مالیات واقعی براساس آنچه که قانونگذار مشخص کرده وصول شود.
همچنین آقای سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در عین پیچیدگی و سختیهای موجود با برنامه ریزی صحیح در حال تداوم و پیشبرد اهداف است، گفته بود: با استفاده از قانون مزبور، شناسایی مودیان جدید، وصول معوقات، تمرکز بر مقابله با دانه درشت ها، تحقق کامل درآمدهای مالیاتی مصوب قابل احصاء است.
اجرای فراخوانهای سازمان امور مالیاتی برای پیوستن مودیان به این سامانه از آبان ۱۴۰۱ آغاز شده بود. اول آبان همان سال اولین گروه از فعالان اقتصادی یعنی شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس برای اجرای قانون فراخوانده شدند.
سپس در راستای اجرای مرحله دوم قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و الزام شرکتهای دولتی برای صدور صورتحساب الکترونیکی، این مشمولان جهت صدور صورتحساب الکترونیکی از تاریخ اول دی سال ۱۴۰۱ فراخوانده شدند.
تا اینکه در نهایت در آخرین مرحله یعنی از ابتدای دی سال ۱۴۰۲ تمام فعالان اقتصادی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی در بستر سامانه مودیان مالیاتی شدند.
براساس این قانون، دستگاههای اجرایی نیز موظف هستند تا خریدهای مورد نیاز خود را از مراکز و فروشگاههایی انجام دهند که به سامانه مودیان مالیاتی متصل بوده و صورتحساب الکترونیکی صادر کنند. با توجه به اینکه یک سال از الزام تمام فعالان اقتصادی نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی گذشته، اجرای این بخش از قانون را از سازمان امور مالیاتی پرسیدیم. آقای نوری مشاور رئیس سازمان امور مالیاتی در پاسخ گفت: به نظر میرسد این اطلاعات و دادهها در اختیار خزانه داری کشور قرار داشته باشد.
سپس به سراغ خزانه داری رفتیم و میزان تحقق قانون را جویا شدیم. آقای حیدری معاون نظارت بر ذیحسابیهای خزانه داری در پاسخ اعلام کرد: ما این اطلاعات را در اختیار نداریم و قطعا سازمان امور مالیاتی باید این دادهها را تولید کرده باشد؛ بنابراین دوباره به سازمان امور مالیاتی برگشتیم. اینبار اما، از آقای سبحانیان پرسیدیم آیا الزام دستگاههای دولتی به خرید از مراکز متصل به سامانه مودیان اجرایی شده است؟ آقای سبحانیان گفت: بخش قابل توجهی از خریدهایی که اکنون اتفاق میافتد، از این مسیر اجرا میشود که به حدود ۵۰ درصد از خریدها را شامل میشود.
اما سوال ما درباره جزئیات اجرای قانون بود؛ بنابراین در نهایت مشخص نشد کدام یک از دستگاههای اجرایی خریدهای خود را از مراکزی انجام میدهند که صورتحساب الکترونیکی صادر میکنند.
معاملات بورس امروز با وضعیتی صعودی همراه بود و شاخص کل با افزایش بیش از ۵ هزار واحدی، معاملات خود را به پایان رساند. این رشد مثبت، نتیجه عملکرد مطلوب برخی نمادهای بورسی بود که باعث شد شاخص کل بورس حرکت صعودی نسبی را تجربه کند. در میان نمادهای تأثیرگذار، سه نماد «فولاد»، «کگل» و «شبندر» بیشترین نقش را در رشد امروز بازار ایفا کردند.
حقوق تیرماه بازنشستگان کارگری که از ۲۹ تیر آغاز شده، امروز (۳۱ تیر) برای گروههای باقیمانده تکمیل میشود، در حالی که فیش حقوقی بازنشستگان لشگری نیز از صبح امروز در سامانه ساتا قابل دسترسی است. این اقدامات، گامی در جهت تسریع خدمات مالی به بازنشستگان کشور محسوب میشود.
نقض ماده ۷ قانون کار به چالشی فراگیر در بازار کار ایران تبدیل شده و بیش از ۶۰ درصد کارگران در مشاغل غیررسمی بدون قرارداد بیمهای فعالیت میکنند. این وضعیت نهتنها امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته، بلکه با محروم کردن آنها از حقوق اولیه مانند بیمه درمانی و بازنشستگی، بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را تشدید کرده است.
صندوق بازنشستگی کشوری در تصمیمی تازه، مهلت ثبتنام و اصلاح بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنها را تا ۱۵ مردادماه ۱۴۰۴ تمدید کرد تا فرصت بیشتری برای مدیریت پوشش بیمهای فراهم شود.
Δ