نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
معاون فرهنگی وزارت علوم گفت:جشنوراه بین المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی با اهدافی همچون شناسایی آثار و شخصیتهای برتر داخلی و خارجی، معرفی نظریههای برجسته علوم انسانی برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در مراسم پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که امروز در سالن اجلاس سران کشور برگزار شد، گفت: علوم انسانی آینه جامعه است، نه تنها پیشنهاد دهنده راه حل های عقلانی در جهت حل چالش های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است بلکه جامعه از طریق علوم انسانی به مساله مهم چیستی و کیستی خود می رسد و معنای ایرانیت و انسانیت از خلال علوم انسانی ساخته می شود.
وی افزود: جشنواره بین المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی، با اهدافی همچون شناسایی آثار و شخصیتهای برتر داخلی و خارجی، معرفی نظریههای برجسته علوم انسانی و ترویج روشها و طرح های جدید در انجام پژوهش های علوم انسانی و اسلامی، سیاستگذاری و تشویق الگوهای موفق علمی، زمینه سازی برای ارتقای توسعه علوم انسانی بومی، حمایت از استعدادهای جوان با هدف رهبری علمی و اجرایی؛ احیای میراث علمی و فرهنگی و تاریخی، ورود فعالانه علوم انسانی در فرآیند تصمیم سازی و سیاستگذاری های کشور، کاربردی شدن علوم انسانی موجود برای مسائل کشور برگزار می گردد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه بیان کرد: اینک جشنواره فارابی پانزدهیمن دوره خود را با دریافت ۲ هزار ۵۸۵ اثر داخلی و بین المللی پشت سر می گذارد. در بخش داخلی این دوره از جشنواره تعداد ۲هزار۲۰۲ اثر دریافت شد. مجموع آثار و تحقیقات واصله در ۵ قالب «کتاب پژوهی»، «طرح پژوهشی»، «رساله دکتری»، «پایان نامه کارشناسی ارشد»، و «مقاله پژوهشی» و در شانزده گروه و کمیته علمی با حضور ۱۲۴ استاد برجسته مورد بررسی اولیه و اجمالی قرار گرفت و آثار و تحقیقاتی که شایسته داوری همه جانبه و تفصیلی بودند، برای داوران بیرونی ارسال شدند و نهایتا به تشخیص گروه های علمی و احراز ویژگی علمی و پژوهشی تصمیم گیری های پایانی، ۱۷ اثر و تحقیق دارای امتیاز بالاتر به عنوان اثار برتر در دور عرصه بزرگسال و جوان و در دو سطح برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.
وی افزود: در بخش ویژه پانزدهیمن دوره جشنواره ۹ تن از استادان به نام به عنوان شخصیت پیش گام علوم انسانی و اسلامی و شخصیت پیشتاز علوم انسانی اسلامی انتخاب شدند. همچنین در این دوره از جشنواره یک مترجم برتر از زبان عربی به فارسی انتخاب شدند. ضمن اینکه ۲ انجمن علمی برتر دانشگاهی و حوزوی برتر و دو نشریه علمی برتر دانشگاهی و حوزوی بنا بر پیشنهاد وزارت علوم و تحقیقات انتخاب شدند.
شالچی افزود: در بخش جایزه توسعه فرهنگ قرآنی یک اثر برگزیده انتخاب شد اما در بخش بین الملل این دوره با ۳۸۳ اثر دریافتی، ابتدا سوابق علمی و پژوهشی استادان و محققان خارجی مربوط به سه حوزه مطالعاتی ایران شناسی، اسلام شناسی و علم دینی دریافت شد، سپس با تشکیل شواری علمی بین الملل، سوابق مزبور به نحو دقیق مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت و نسبت به تعیین دو استاد و محقق خارجی برتر و یک اثر پژوهشی خارجی برتر اقدام شد.
وی عنوان کرد: برخی از معیارهای انتخاب استادان و محققان خارجی برتر عبارتند از دارا بودن سوابق علمی قوی؛ نوآوری درخور و نظریه پردازی؛ تاثیرگذاری علمی، آموزشی و پژوهشی در فضای آکادمیک بین الملل؛ و تاثیرگذاری علمی در مجامع جهانی بود. همچنین با نظر شورای علمی بین الملل جشنواره، جایزه «صلح و دوستی» به یک استاد خارجی تعلق گرفت. برخی از معیارهای این جایزه عبارتند از تلاش برای تبیین و استقرار صلح جهانی بر پایه عدالت؛ تلاش برای ترویج فضایل انسانی؛ گفتگو و همکاری بین ادیان و تقریب میان مذاهب اسلامی بود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با حضور در ستاد مردمی اجتماع امام رضاییها از بخشهای مختلف این ستاد بازدید و با مسئولان آن دیدار و گفتوگو کرد.
مشهد – دهه کرامت، فرصت معنوی برای حضور زائران پیاده که از اقصی نقاط ایران و برخی کشورهای همسایه به سوی مشهد الرضا(ع) حرکت می کنند و این جریان روایت شور و ایمان دلدادگان ثامن الائمه(ع) است.
عباس حیدری مسئول ستاد مردمی برگزاری اجتماع امام رضاییها خبر داد که علاوه بر برگزاری اجتماع امام رضاییها در شهر بزرگ تهران، این اجتماع در شهرهای بزرگ برگزار می شود.
دبیر ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید غدیر بر معرفتافزایی و مردمیسازی جشنهای دهه امامت و ولایت در این دهه تاکید کرد.
Δ