نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در پی اعلام حکومت نظامی نافرجام در کرهجنوبی در سوم دسامبر، دومین طرح استیضاح رئیسجمهور این کشور امروز (شنبه) رای آورد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، به دنبال آنکه اعلام حکومت نظامی کوتاهمدت در کرهجنوبی باعث ایجاد ناآرامیها و اعتراضات مردمی و همچنین خشم قانونگذاران این کشور شد، «یون سوک یول» رئیسجمهور کرهجنوبی برای دومین مرتبه با رایگیری بر سر آغاز استیضاح مواجه شد.
در جریان رایگیری امروز، ۲۰۴ قانونگذار به طرح استیضاح رای مثبت دادند، ۸۵ رای منفی، ۳ ممتنع و ۸ رای باطل هم ثبت شد.
او در رایگیری قبلی توانسته بود از طرح استیضاح جان سالم به در ببرد. یون سوک یول به تحریک شورش متهم است. در رایگیری اول، قانونگذاران حزب حاکم از استیضاح حمایت نکرده بودند، اما طرح استیضاح دوباره او، امروز تایید شد.
اپوزیسیون کرهجنوبی برای آنکه طرح استیضاح علیه یون سوک یول را به جریان بیندازد، به رای مثبت دستکم ۸ قانونگذار حزب حاکم «قدرت مردم» نیاز داشت. اپوزیسیون و معترضان از قانونگذاران حزب حاکم میخواستند که حمایت از رهبرشان را به دلیل صدور فرمان حکومت نظامی کنار بگذارند. رایگیری دوم در بحبوحه اعتراضات مردمی مقابل پارلمان برگزار شد.
جلسه امروز و اعلام شمارش آراء
تلاش یون سوک یول برای قرار دادن کشورش تحت حکومت نظامی برای اولین بار پس از ۴۵ سال تنها ۶ ساعت به طول انجامید. شنبه گذشته، حزب یون با تحریم رایگیری مانع از تصویب آن شد و گفت به جای استیضاح باید به او فرصت استعفا داده شود. تنها سه نفر از ۱۰۸ قانونگذار حزب حاکم در رایگیری شرکت کردند.
استیضاح یک رئیسجمهور برای کرهجنوبی قلمرو ناشناختهای نیست؛ آخرین بار در سال ۲۰۱۶ یک رئیسجمهور از طریق این فرآیند از کار برکنار شد.
طرح استیضاح به این صورت است که در ابتدا باید یک لایحه استیضاح توسط اکثریت قانونگذاران در مجلس ملی ارائه شود. سپس، حداقل دو سوم مجلس ملی باید به این پیشنهاد رأی مثبت دهند؛ عدد جادویی ۲۰۰ است. قانونگذاران مخالف حداقل به هشت رأی از اردوگاه یون نیاز دارند. بعد از اینکه طرح در مجلس تصویب شد، رئیسجمهور از کار تعلیق میشود و محاکمه در دادگاه قانون اساسی برگزار میشود. اگر شش نفر از ۹ عضو دادگاه به استیضاح رای دهند، رئیسجمهور از سمت خود برکنار میشود.
در لایحه استیضاح، قانونگذاران اپوزیسیون استدلال کردند که اعلام حکومت نظامی یون، قانون اساسی را نقض کرد، قانون اساسی که به گفته آنها به او اجازه میدهد فقط در زمان جنگ، درگیری مسلحانه یا سایر شرایط اضطراری ملی از آن استفاده کند. آنها همچنین یون را متهم کردند که با فرستادن نیروهای ویژه به مجلس در تلاش برای ممانعت از رای دادن قانونگذاران علیه حکومت نظامی، همانطور که طبق قانون اساسی مجاز است، یک شورش انجام داده است.
کل فرآیند استیضاح ممکن است هفتهها به طول انجامد. رایگیری امروز، لزوما تضمین نمیکند که او برای همیشه از سمت خود برکنار شود. چنانچه دادگاه قانون اساسی به برکناری او رای بدهد، در این سناریو، انتخابات برای رئیسجمهور بعدی ظرف ۶۰ روز پس از صدور حکم برگزار میشود.
اگر بنزین جایگاه مخلوط با آب باشد، آنگاه بایستی صدها خودرو همزمان کنار جاده متوقف میشدند. چگونه است که فقط خودروهای حامل رئیسجمهور محترم به این مشکل برخورد کردهاند؟
: عصر دیروز کاخ کرملین از دیدار پوتین با علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب خبر داد، بدون توضیح بیشتری درباره محتوای دیدار و فقط با یک اشاره کلی. رسانههای داخلی خبر مستقلی نداشتند.
«به باور من، اسرائیل دست به تجاوز مجدد علیه ایران نخواهد زد چون من تصور میکنم هر دو طرف، یعنی ایران و اسرائیل، تمایلی به ازسرگیری این نزاع ندارند. به هر حال، اسرائیل هم در آن ۱۲ روز به لحاظ لجستیکی و جنگافزاری متحمل هزینههای بسیار هنگفتی شد و اینها علاوه بر حملات موشکی ایران بود که خسارات مالی و همچنین ناامنی را برای اسرائیل ایجاد کرد. »
سخنگوی کرملین از دیدار رئیس جمهور روسیه با مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب خبر داد.
Δ