نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در ۸ماهه نخست سال ۱۴۰۳، صادرات ایران به بیش از ۱۰۳ میلیون تن و ۳۸ میلیارد دلار رسید که رشد ۱۹ درصدی ارزش و ۱۵ درصدی وزن نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
به گزارش بازار، این آمار، رکورد ۹ ساله صادرات ایران را شکسته است. در این مدت، چین، عراق و امارات بزرگترین مقاصد صادراتی ایران بودند. صادرات ایران از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ با نوساناتی در وزن و قیمت همراه بوده که تحت تأثیر عواملی مانند تحریمها، بحرانهای جهانی و سیاستهای داخلی قرار گرفته است.
تراز تجاری کشور از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ نوسانات زیادی داشته و در سالهای اخیر بهبود یافته است. در ۱۴۰۳، تراز تجاری منفی ۶.۹ میلیارد دلار بود که نسبت به سالهای قبل بهبود داشته است. این تغییرات میتواند بر بازگشت ارز و تقویت اقتصاد ایران تأثیرگذار باشد.
ترانزیت خارجی کشور نیز در هشتماهه ۱۴۰۳ رشد ۳۵ درصدی را تجربه کرده و ایران را به یک هاب ترانزیتی مهم در منطقه تبدیل کرده است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: در ۲۰ سال اخیر دمای کشور ۳.۵ درجه افزایش یافته و هر یک درجه افزایش، نیاز به ۱۷۰۰ مگاوات برق اضافی دارد.
در شرایطی که تورم نقطهبهنقطه بار دیگر به مرز ۴۰ درصد رسیده و نرخ تورم تولیدکننده نیز روند صعودی دارد، تصمیمگیری مالی برای خانوارها و سرمایهگذاران، دشوارتر از همیشه شده است.
اگرچه طی هفته های اخیر به دلیل مسائل سیاسی و اتفاقات بین المللی قیمتها در بازار طلا و ارز نوسانی با شیب رو به بالا همراه بود ولی اکنون سیگنال مذاکره موجب شده تا قیمت ها کاهشی شود.
شاهین شایان آرانی کارشناس اقتصادی می گوید در پشتپرده، لابیهای مختلف فعالند که مانع از اجرای سیاستهای درست میشوند و این مراکز قدرت و نفوذ اقتصادی باید کنار گذاشته شوند.
Δ