نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در یک جهش بزرگ علمی، دانشمندان موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی جهان شدهاند که به جای سوختهای فسیلی سنتی، از اصول عمیق مکانیک کوانتومی استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش گجتنیوز، دانشمندان در یک پیشرفت بزرگ، موفق به ساخت اولین موتور کوانتومی جهان شدهاند. این موتور به جای سوختهای فسیلی مانند گاز یا نفت، از اصول عجیب و غریب مکانیک کوانتومی برای تولید انرژی استفاده میکند.
یکی از راههای ساخت این موتورها، استفاده از برهمکنش بین فرمیونها و کندانسهای بوز-اینشتین است. این موتورها به جای استفاده از گرما، از خواص کوانتومی ذرات برای دستیابی به راندمان ۲۵ درصدی بهره میبرند.
تیمی از آکادمی علوم چین نیز پیشرفت دیگری را به نمایش گذاشتند: یک موتور کوانتومی که به طور کامل توسط درهمتنیدگی کوانتومی نیرودهی میشود. درهمتنیدگی یکی از پدیدههای عجیب مکانیک کوانتومی است که در آن ذرات به شدت به هم پیوند خوردهاند، به طوری که حالت کوانتومی یک ذره به طور آنی بر دیگری تأثیر میگذارد، صرف نظر از فاصله بین آنها.
در این موتور، اتمهای کلسیم در یک تله یونی به دام افتاده و با استفاده از لیزر به حالتهای درهمتنیده تحریک میشوند. این فرآیند مشابه یک موتور چهار زمانه است و شامل مراحل جذب انرژی، انبساط، تراکم و آمادهسازی برای چرخه بعدی میشود. با تنظیم دقیق خواص لیزر، محققان توانستند این فرآیند را با دقت بالایی انجام دهند و نشان دهند که درهمتنیدگی میتواند منبع انرژی قابل اعتمادی برای موتورهای کوانتومی باشد.
البته، هنوز چالشهای زیادی برای عملی کردن این فناوری وجود دارد. موتورهای کوانتومی نیاز به شرایط بسیار خاص، مانند دمای نزدیک به صفر مطلق، دارند. با این حال، پتانسیل این فناوری بسیار بالاست و میتواند به توسعه نسل جدیدی از رایانههای کوانتومی و سایر دستگاههای پیشرفته کمک کند.
۲۲۷۲۲۷
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۴) با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز در جلسه علنی مجلس حاضر شد تا گزارشی درباره وضعیت امنیت شبکه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه دهد.
پس از سالها شکایت کاربران از عملکرد کُند ویندوز ۱۱، مایکروسافت سرانجام با معرفی یک سیستم بازخوردی جدید، بهطور مستقیم از کاربران خود برای شناسایی و رفع این مشکلات کمک خواسته است. این اقدام که بخشی از آمادهسازی برای بهروزرسانی بزرگ 25H2 است، نشاندهنده عزم جدی این شرکت برای بهبود تجربه کاربری و پایداری سیستمعامل خود است.
«پاول دورف»، مدیرعامل تلگرام اعلام کرده کاربران هماکنون میتوانند مستقیماً با خود او در تماس باشند و گزارشهای کلاهبرداری را ارسال کنند؛ البته ارسال پیام به او ۹۹ دلار هزینه دارد.
Δ